Суспільство

Заступник начальника Кіровоградської ОВА роз’яснив алгоритм реалізації соцпрограми «Прихисток»

Кабмін відкоригував і надав покроковий алгоритм дій реалізації соціальної програми «Прихисток», що передбачає компенсацію витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб. Деталі соціальної програми під час апаратної наради розповів заступник начальника Кіровоградської ОВА Сергій Поліщук.

Згідно із програмою, у разі наявності у громадянина України вільного жилого приміщення (кімнати) для безоплатного тимчасового розміщення ВПО, він може звернутися до відповідного виконавчого органу або райдержадміністрації, ЦНАПу та повідомити про бажання надати житло або самостійно на веб-ресурсі «Прихисток» запропонувати таку послугу.

Особа, яка розмістила ВПО, крім членів своєї сім’ї у розумінні Сімейного кодексу України, не пізніше, ніж протягом наступного робочого дня після розміщення має подати заяву із зазначенням ПІБ розміщених осіб до виконавчого органу особисто чи відправити її електронною поштою за його згодою.

У день припинення розміщення ВПО або при зміні їх кількості особа, що їх розмістила, подає за вказаними вище способами відповідну заяву із зазначенням можливості у подальшому розміщувати внутрішньо переміщених осіб у її житловому приміщенні.

Особа, яка розмістила ВПО протягом п’яти днів з дня закінчення звітного місяця має подати в паперовій чи електронній формі до виконавчого органу за місцем розташування житлового приміщення заяву про відшкодування витрат за житлово-комунальні послуги за формою. У разі подання заяви в паперовій формі особа, яка розмістила ВПО, надає документ, що посвідчує її особу та документ, що підтверджує право власності або користування житловим приміщенням чи документ, що підтверджує повноваження представника власника. Наголошуємо, власник житла не повинен мати заборгованості за прожиті ЖКП.

Розгляд таких заяви триває 5 робочих днів, не враховуючи дня її отримання, протягом терміну їх розгляду, виконавчий орган проводить перевірку наведених у заяві відомостей з відвідуванням (у разі потреби) місця розміщення ВПО.

Виконавчий орган узагальнює надану в заявах інформацію у переліки та визначає обсяг та джерело компенсації, далі подає їх до відповідної обласної військової адміністрації до 12 числа місяця, що настає за звітним.

У разі подання заяви в електронній формі до неї додаються електроні копії вказаних документів. Розгляд таких заяви триває 5 робочих днів, не враховуючи дня її отримання, протягом терміну їх розгляду, виконавчий орган проводить перевірку наведених у заяві відомостей з відвідуванням (у разі потреби) місця розміщення ВПО.

Виконавчий орган узагальнює надану в заявах інформацію у переліки та визначає обсяг та джерело компенсації, далі подає їх до відповідної обласної військової адміністрації до 12 числа місяця, що настає за звітним.

Військові адміністрації протягом 5 робочих днів після отримання переліків надсилають узагальнену інформацію до Мінрегіону для опрацювання питання виділення фінансування.

Мінргегіон готує проєкт рішення Кабміну про виділення коштів з держбюджету (зокрема, резервного фонду).

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *