Кримінал

На Кіровоградщині судитимуть депутата міської ради за побиття журналіста й службову недбалість

За процесуального керівництва Олександрійської окружної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно депутата однієї із міських рад регіону за фактом нанесення тілесних ушкоджень журналісту, а також службової недбалості ( ч.2. ст. 345-1, ч.2 ст. 367 КК України).

Про це повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, у 2019 році  журналіст  готував  матеріал про корупційну складову при зміні  підприємства-утримувача міського сміттєзвалища. Під час зйомки депутат намагався вибити з рук журналіста фотокамеру, наносячи йому удари по руці. За висновками експертизи, працівник ЗМІ отримав легкі тілесні ушкодження. 

Крім того депутату слідство інкримінує службову недбалість. Мова йде про бездіяльність обвинуваченого при здійсненні контролю за роботою підприємства, утримувача сміттєзвалища. Як наслідок, експлуатація сміттєзвалища здійснювалась із численними порушенням вимог законодаства, що призвело до забруднення землі і підземних вод зі збитками довкіллю у понад 1.7 млн грн.  

Досудове розслідування здійснювали слідчі СВ Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області під процесуальним керівництвом Олександрійської окружної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *