Суспільство

Чисельність постійного населення Кропивницького скорочується

       Протягом трьох років кількість населення міста Кропивницького скоротилась на 2 тисячі 200 осіб. Так, зокрема, на 1 тисячу 400 скоротилась кількість жінок. Такі дані в рамках створення Ґендерного портрету міста Кропивницького надало головного управління статистики» – повідомляє Алла Волошина, координатора проєкту «Європейська хартія рівності в дії».

       Серед інших отриманих показників у ґендерному розрізі аналізується вікові групи населення, середній вік, кількість зареєстрованих шлюбів та  розірвань шлюбів, народжуваність та більше трьох десятків інших показників.                                                 

         «Дані, які надало Головне управління статистики у Кіровоградській області, свідчать про те, що найбільшу частину населення Кропивницького становлять жінки віком від 60 до 69 років –  це 13,84 %, чоловіків такого ж віку майже вдвічі менше – 9,74%. Середній вік жінок у Кропивницькому ‑ 42 роки, а от чоловіки молодші – в середньому 37 років Прикро, але за три роки намітилась стійка тенденція до зменшення кількості новонароджених – пів відсотка на рік, здавалося б непомітно, але у перспективі ‑ це негативно відіб’ється на загальній соціально- економічній ситуації в нашому місті»,  – зазначає Алла Волошина.

    Інформаційні матеріали, що допоможуть створити ґендерний портрет обласного центру з інстанцій різного рівня продовжують надходити. Найближчим часом буде оприлюднено ще кілька важливих для міста показників.

    Остаточну версію «Ґендерного портрету м. Кропивницький» планується оприлюднити у лютому.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *