Вся УкраїнаПолітика

Янукович після перемоги Зеленського вирішив повернутися в Україну

Колишній президент України Віктор Янукович, якого засудили до 13 років в’язниці за державну зраду і пособництво у веденні агресивної війни з боку РФ, вирішив повернутися в країну.

Про це повідомив його адвокат Віталій Сердюк. За словами захисника, перебування Януковича в Росії тимчасове, а з перемогою Володимира Зеленського на президентських виборах нібито з’явився шанс на відновлення справедливості.

“Дійсно, наміри повернутися у Віктора Януковича є. І ми над цим працюємо з перших днів боротьби за його права. Обрання Зеленського ніяк не впливає на бажання Віктора Януковича. Так само, як це не впливає на нашу процесуальну роботу: як боролися, так і будемо боротися”, — цитують Сердюка “Известия”.

Захист Януковича пообіцяв домагатися зняття всіх звинувачень, оскаржити винесений вирок, а також порушити кримінальну справу проти чинного президента України Петра Порошенка.

“Звичайно, на території Російської Федерації Віктор Янукович перебуває тимчасово і вимушено. І захист робить усе, щоб відновити його права та довести, що всі звинувачення мали політичний, а не правовий характер. Ми хочемо, щоб реальні винуватці тих подій (2014 року. — Ред.) були покарані”, — додав адвокат.

За його словами, в “навмисній здачі Криму, насильницькому захопленні влади, державній зраді, організації масових вбивств” на Майдані в 2014 році поки фігурують інші прізвища, але Порошенко “скоро може поповнити список причетних до перерахованих злочинів”.

Видання уточнило, що юристи Януковича будуть відстоювати його права незалежно від того, яку позицію з цього питання займе новий президент України, проте уточнило: “за Володимира Зеленського справа навряд чи буде надмірно політизуватися”.

 

Показати більше

Схожі статті