ПолітикаСуспільство

У Кропивницькому нагородили бійців з нагоди п’ятої річниці створення 17-го мотопіхотного батальйону (ФОТО)

Сьогодні, 23 квітня, на Фортчених валах відбулося нагородження військовослужбовців з нагоди створення 17-го мотопіхотного батальйону “Кіровоград”. Це формування було створено у складі Збройних сил України із добровольців Кіровоградської області.

ДОВІДКОВО.

23 квітня 2014 року в приміщенні КДА зібралися представники громадськості, чиновники, військовослужбовці, де з кіровоградців, мобілізованих до лав Збройних сил України, було створено батальйон територіальної оборони. До 10 травня проходило «бойове улагодження» батальйону. Основні завдання, які ставляться перед ним — боротьба з диверсійними групами, забезпечення проходження через Кіровоградщину військової техніки Збройних сил України, охорона 21-го стратегічного об’єкта області.

Заступник Кіровоградського міського військового комісаріату Олег Молчанов вручив подяки учасникам АТО, зокрема, відзнаки Президента України за участь в антитерористичній операції.

“Від імені Кіровоградського гарнізону і особисто від себе привітати вас із цим святом і подякувати за те, що відчайдушно захищали Україну”, – зазначив підполковник.

Вручити подяки й нагороди від імені голів міської (Андрія Райковича) та обласної (Олександра Чорноіваненка) ради також прибув голова фракції ВО “Батьківщина” в міськраді Олександр Цертій.

Депутат звернувся до бійців із наступними словами:

“Мені надзвичайно приємно, що маю можливість привітати із Днем народження 17-й окремий мотопіхотний батальйон. Я хочу побажати кожному з вас міцного здоров’я, успіхів, розвитку, невичерпної наснаги та енергії на ті добрі справи, які ви робите. Ми дуже завинили перед Вами і перед усіма учасниками антитерористичної операції, котрі, не шкодуючи власного життя, боронили і продовжують боронити нашу країну від зазіхань східного сусіда. Коли я кажу “ми завинили”, маю на увазі українське суспільство, політиків усіх рівнів, і звісно ж, українську владу”.

На переконання Олександра Цертія, нині в суспільстві досі немає розуміння масштабності ролі добровольчих батальйонів, які захищали мир і спокій в Україні.

“На превеликий жаль, на державному рівні не закріплені належні соціальні гарантії і пільги, які дали б нашим військовим, повернувшись із війни, гідно жити в нашій країні. А на місцевому рівні, вулиці, перейменовані в честь загиблих воїнів, досі не мають адресної атрибутики (табличок з їхніми прізвищами та іменами)”, – зауважив депутат.

Голова фракції ВО “Батьківщина” в міській раді Кропивницького Олександр Цертій подякував бійцям за відвагу та готовність до самопожертви заради миру й злагоди в державі, вручивши українським воїнам відповідні подяки та нагороди:

По закінченню присутні поклали квіти біля дошки пошани загиблим воїнам.

Показати більше

Схожі статті