Суспільство

Олімпійський прапор замайорів у Кропивницькому

У Кропивницькій дитячо-юнацькій спортивній школі №2 відбулося «Свято олімпійського прапора», присвячене початку XVІІ Європейського юнацького олімпійського фестивалю.
 
У церемонії урочистого підняття олімпійського прапора взяли участь начальник управління молоді та спорту Кропивницької міської ради Вячеслав Гурський, голова відділення НОК України в Кіровоградській області Вадим Бебко, директор обласного центру «Спорт для всіх» Дмитро Янчук, спортсмени-олімпійці Дмитро Яковенко й Олег Дорощук та їхній тренер Геннадій Здітовецький, чемпіонка світу з таеквондо ІТФ, стипендіантка НОК Владислава Лягаєва, керівники, тренери та вихованці міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл обласного центру, а також почесні гості – військовослужбовці Збройних Сил України, які до повномасштабного російського вторгнення працювали в галузі фізичної культури та спорту.
 
Під час вітань почесні гості подякували українським захисникам за можливість жити та займатися спортом на рідній землі, а Вячеслав Гурський вручив військовослужбовцям дрон. Також присутні передали вітання українським атлетам, які цими днями виборюють нагороди і славу для незалежної України на юнацькому олімпійському фестивалі в Словенії, а також побажали успіху землякам-кропивничанам у складі Збірної команди України – дзюдоїсту Тарасу Нєльзєву та легкоатлету Івану Булічу.
 
Почесне право підняти Олімпійський прапор отримали майстри спорту України міжнародного класу з легкої атлетики: учасник XXXI Літніх Олімпійських ігор 2016 року в бразильському місті Ріо-де-Жанейро Дмитро Яковенко та бронзовий призер ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських ігор 2018 року в аргентинському місті Буэнос-Айрес Олег Дорощук.
 
Після урочистостей юні спортсмени взяли участь у цікавих спортивних конкурсах та естафетах, а також продемонстрували гарну теоретичну підготовку, відповідаючи на запитання олімпійської вікторини. За підсумками змагальної програми найкращий результат продемонстрували вихованці відділення гандболу КДЮСШ №2. Друге місце з однаковою сумою набраних балів розділили юні баскетболістки КДЮСШ № 4 та дзюдоїсти КДЮСШ №3. Третє і четверте місця посіли відповідно спортсмени відділення легкої атлетики КДЮСШ №2 та юні велосопедисти КДЮСШ №1.
 
Усіх учасників заходу відзначили дипломами управління молоді та спорту Кропивницької міської ради, команди-учасниці отримали футбольні м’ячі, а представники команд – сувеніри від обласного відділення НОК України.
 
Нагадаємо, з 23 по 29 липня 2023 року в м. Марібор (Словенія) проходить XVІІ Європейський юнацький олімпійський фестиваль.
 
Фестиваль проводиться раз на два роки для юних спортсменів віком від 14 до 18 років та є міні-копією Олімпійських Ігор. Змагання об’єднають 2400 юних спортсменів із 48 країн європейського континенту, які розіграють 742 медалі. Атлети змагатимуться в 11 видах спорту: художня гімнастика, легка атлетика, велоспорт (шосе) та (маунтенбайк), гандбол, дзюдо, плавання, теніс, волейбол, скейтбординг, баскетбол 3х3.
 
Україну на фестивалі представляють 56 спортсменів і спортсменок, які беруть участь у 7 видах спорту. Приємно, що серед учасників Європейського юнацького олімпійського фестивалю в Словенії є двоє представників Кіровоградщини, це вихованець ОК ДЮСШ «Ніка», дзюдоїст Тарас Нєльзєв, якого тренує Сергій Нечмоня, та представник ОСДЮСШОР-2, легкоатлет Іван Буліч (потрійний стрибок), тренером якого є Наталія Абраменко.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *