Політика

Податок на землю в Кропивницькому зріс, але бюджет суттєво не збільшився

Йдеться про нормативно-грошову оцінку землі, яка зросла нещодавно для промисловців у декілька разів. Питання неодноразово обговорювалося в міській раді, а заступник міського голови навіть проводив зустрічі з підприємцями міста, створивши окрему робочу групу для вивчення й врегулювання даного питання. Представники бізнесу й просто користувачі землі висловлювали обурення тим, що плата за земельні ділянки зросла в декілька разів.

Але сьогодні, 15 квітня, на апаратній нараді міського голови, Андрій Райкович повідомив, що дохідна частина в міському бюджеті по коштам, котрі надходять від управління земельних відносин, сягнула зростання всього на 10% (за перший квартал 2019 року).

“Нормативно-грошову оцінку вважаю правильною і такою, що відповідає вимогам сьогодення. Необхідно максимально ефективно використовувати кожен квадратний метр землі”, – зауважив Андрій Райкович.

Разом з тим, Райкович визнав, що в цьому напрямку потрібно працювати далі.

Також міський голова акцентував увагу на необхідності посилити роботу профільних управлінь (освіта, медицина ) задля залучення коштів із державного бюджету.

Показати більше

Схожі статті