ПолітикаСуспільство

Кропивницький: громадян, які отримують субсидію, змушують сплатити борги

Станом на 1 квітня 2019 року за спожиті в лютому місяці послуги водопостачання та водовідведення розрахувалося лише 68% споживачів ОКВП “Дніпро-Кіровоград”, які мають державну субсидію по оплаті житлово-комунальних послуг. Це може призвести до зупинення виплати субсидії боржникам вже з 1 травня 2019 року!

Просимо споживачів – одержувачів субсидії терміново розрахуватись за спожиті у лютому 2019 року послуги та не накопичувати заборгованість в подальшому, адже згідно з постановою КМУ від 6 лютого 2019 року № 62, житлова субсидія не призначається (в тому числі на наступний період), якщо структурним підрозділом з питань соціального захисту населення отримано інформацію про наявність простроченої понад місяць заборгованості. Відмова в наданні субсидії застосовується в разі, якщо загальна сума заборгованості перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів громадян (340 гривень) на день звернення за призначенням житлової субсидії.

Також нагадуємо, що з 1 травня 2019 року призначення житлової субсидії домогосподарствам, які таку субсидію отримували протягом опалювального сезону 2018/2019 року на підставі їх звернень до 31 грудня 2018 року, здійснюється тільки після подання нової заяви (в якій обов’язково вказується номер мобільного телефону заявника) та декларації.

Показати більше

Схожі статті