Політика

“Проваливши” першу закупівлю парт, кропивницькі освітяни вдруге “забули” вказати адреси поставки товару

Управління освіти міської ради Кропивницького повторно оголосило відкриті торги для закупівлі шкільних меблів.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “Без купюр“.

Очікувана вартість за 3100 комплектів одномісних парт зі стільцями жовтого, голубого та зеленого кольорів складає 3 мільйони 875 тисяч гривень. За умовами замовника весь товар має бути поставлений не пізніше 15 серпня поточного року.

Попередній аналогічний тендер управління так і не змогло завершити, оскільки до участі в аукціоні свої документи подав лише один учасник – ПОГ «Кропивницьке учбово-виробниче підприємство Українського товариства глухих».

Варто звернути увагу, що на попередніх торгах управління отримало від потенційного учасника запитання щодо загальної кількості закладів до яких планується поставка товару. Надавши відповідь – 30, представники замовника однак так і не внесли дану інформацію до тендерної документації. І це при тому, що про її необхідність, як на попередніх торгах так і на нинішніх, у листах-зверненнях наголошували експерти Центру медіарозслідувань «Прозоро».

По суті мова йде про відсутність детальної інформації про адреси поставки товару та кількість точок його відвантаження, що у свою чергу не дає можливості прорахувати логістичні витрати та подати економічно обгрунтовану пропозицію на торги.

Причини в недогляді чи свідомому саботуванні проведення закупівлі? Ми вирішилизапитати у контактної особи замовника Ігоря Гончарова, однак за вказаним в ProZorro номером телефону – +38(0522)24-43-80 його не виявилось, а нам порекомендували перетелефонувати за номером +38(0522)24-29-22. Тут чиновника вдалось спіймати, однак він повідомив, що не може надати жодної інформації щодо умов чи передумов проведення закупівлі оскільки «має начальство, воно все розкаже». Керівництво в особі заступника начальника управління освіти Євгена Серопяна, до якого нас скерував Ігор Гончаров, не виявилосьні за черговимконтактним номером – +38(0522)24-56-96 ні власне на робочому місці.

Нагадаємо, Управління освіти вже не вперше привертає до себе увагу якістю оголошених закупівель. Наприкінці року посадовці-освітяни «зашили» до тендерної документації дискримінаційні умови для учасників не з Кропивницького району, а за чотири місяці до того ніяк не могло визначитись з умовами та постачальниками дидактичних матеріалів.

Показати більше

Схожі статті