Політика

Пов’язані бізнесом екс-рятувальники “розіграли” поставку протипожежного обладнання освітянам Петрівського району

Комунальна установа “Петрівський районний центр із обслуговування закладів освіти” оголосила про намір підписати з ТОВ «Пожежно-технічний захист» договір щодо надання послуги встановлення у закладі протипожежного устаткування.

Мова йде про сигналізацію, систему оповіщення, управління евакуацією людей та передавання тривожних сповіщень на пульт централізованого цілодобового пожежного спостереження. Ціна потенційної угоди становить 243 тисячі гривень, що на на 57 тисяч дешевше очікуваною вартості.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “Без купюр“.

Власниками фірми-підрядника значаться колишній заступник начальника 4 загону державної пожежної охорони м. Кривого Рогу Віктор Білий та екс-заступник начальника Управління з організації запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Управління ДСНС України у Кіровоградській області Ігор Парфьонов. У вересні минулого року фірма встигла засвітитись на змові з сусідами по офісу ТОВ «АПС-Кіровоград» під час закупівлі підключення пожежної сигналізації у 4 навчальних закладах Кропивницького.

Цього разу окрім потенційного переможця торгів свої пропозиції на тендер подало ТОВ «Пожежно-техногенна безпека». Керівником та єдиним власником підприємства є колишній колега Парфьонова, інженер Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Кіровоградській області Олександр Мелюх.

Під час аукціону обидва учасники навіть не намагались знижувати власні початкові ставки.

Закупівлю можна було б вважати цілком успішною, однак давнім знайомством на службі в ДСНС співпраця між Мелюхом та Парфьоновим не завершується. Зокрема обидва екс-рятувальники, а з ними і нинішній начальник Управління ДСНС України у Кіровоградській області Віталій Миронюк, раніше були співзасновниками «Громадської організації інженерів пожежної безпеки Кіровоградської області». Наразі організація ліквідована.

Крім того Ігор Парфьонов з 2017 року очолює ще одну фірму Олександра Мелюха – ТОВ «Антикорупційний правозахисник», яка спеціалізується на правових консультаціях.

Можливе порушення Закону України “Про захист економічної конкуренції”, у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів, експерти «Центру медіарозслідувань «Прозоро» оскаржили до Кіровоградського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Показати більше

Схожі статті