Політика

Зеленський розпустив Верховну Раду і анонсував відставку Генпрокурора та голови СБУ

Новообраний президент України Володимир Зеленський прийняв присягу на урочистому засіданні.

 

“Дорогі українці! Після перемоги на виборах, мій 6 – річний син сказав:” Тато, я бачив по телевізору, говорять, що Зеленський президент. Це означає я теж президент”? Тоді це прозвучало як жарт, але пізніше я зрозумів, що це істина. Тому що кожен з нас президент. Не 73%, які за мене голосували, а усе 100%. Це не моя, а загальна перемога. Не лише я приймав присягу, кожен з нас, поклав руку на Конституцію, кожен з нас присягнув на вірність Україні”, – сказав Зеленский.

 
 

Новообраний президент чекає в Україні усіх, хто будуватиме нову країну.

“Уявіть заголовки” Президент краде…” Ви згодні, що це ганьба? . Кожен несе відповідальність за Україну, кожен з нас може зробити все для розвитку країни. Європейська держава розпочинається з кожного. Європа не десь там, Європа вона ось тут…. І це наша загальна мрія, але у нас є і загальний біль. Кожен з нас загинув на Донбасі, кожного дня ми втрачаємо людей. Кожен з нас переселенець. Ті, хто втратив будинок, ті, хто відкрив двері свого дому, розділивши цей біль. Ті, хто не знайшов себе удома, а знайшов заробіток на чужині. Але ми усе це здолаємо, тому що кожен з нас українець. Ми усі українці. Від Ужгороду до Луганська, від Чернігова до Сімферополя. Ми усі українці. І ми маємо бути єдині, адже тільки тоді сильні. І сьогодні я звертаюся до усіх українців у світі, нас 65 млн. Тих, кого народила українська земля… Я звертаюся до усіх українців на планеті, ви нам дуже потрібні. Усім, хто готовий будувати сильну Україну, я з радістю надам громадянство. Ви повинні їхати в Україну не у гості, а додому. Сувенірів не треба, привезіть свої знання. Це допоможе почати нам нову епоху. Може це і є наша національна ідея – об’єднавшись зробити неможливе, всупереч усьому”, – підкреслив Володимир Зеленский.

Крім того Зеленский відмітив, що перше його завдання – припинення вогню.

“Наше перше завдання – припинення вогню на Донбасі. Мене часто запитували на що я готовий заради припинення вогню. Дивне питання. А на що готові ви, українці, для збереження життя свої близьких? Заради того, щоб герої не гинули, я готовий на все. Готовий втрачати свою популярність, свої рейтинги і свій пост, аби лише настав світ. Не втрачаючи наші території. Ніколи. Не ми почали цю війну, але нам цю війну закінчувати. І ми готові до діалогу, я уверег, що першим кроком стане – повернення усіх українських військовополонених”, – сказав новообраний президент. І наостанок додав: “Шановані депутати, ви призначили самі інавгурацію в понеділок, в робочий день, я бачу в цьому плюс. Це означає, що вечірок не буде, з вами працюватимемо. Я дуже вас прошу прийняти закон про відміну депутатської недоторканості, закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення. Багатостраждальний виборчий кодекс… У вас на це два місяці. Зробіть це… Я розпускаю Раду восьмого скликання”.

А також Володимир Зеленський запропонував депутатам Верховної Ради України звільнити з посад нинішнього Генпрокурора Юрія Луценка без вищої юридичної освіти та Голову СБУ Василя Грицака, якому екс-президент Порошенко присвоїв звання Героя України. 

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *