Політика

“СхідГЗК” реорганізували – податки сплачиватимуться в Київ

Гірничо-збагачувальний комбінат — це державне, єдине в Україні уранодобувне підприємство, яке забезпечує видобуток природного урану і виробництво його оксидного концентрату. Три шахти з видобутку уранової руди знаходяться в Кіровоградскій області, із яких одна на території Кіровоградської області, с. Неопалимівка. Підприємство забезпечує до 40% потреб в урані українських атомних станцій.

Нагадаємо, нещодавно на підприємстві склалася ситуація, коли під загрозою скорочення опинилося більше 200 шахтарів. Відповідний наказ мотивувався впровадженням заходів з підвищення ефективності уранового виробництва, в першу чергу, за рахунок обмеження видобутку менш насиченої уранової руди, та призупинення використання низькоефективних технологій виробництва. Під скорочення потрапила категорія підземних гірничих робітників на бурінні свердловини (50%) та підземні прохідники (69%).

Тому Міненерго вирішило реорганізувати ДП “Східний гірничо-збагачувальний комбінат” шляхом приєднання до ДП “НАЕК Енергоатом”, штаб-квартира якого знаходиться в Києві.

Про це писала “Економічна правда“.

Наказ підписав голова очільник Міністерства енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

Показати більше

Схожі статті