Політика

Реконструкція Набережної розпочнеться зі встановлення нового “кавового МАФу”

Будівництву чергового МАФу на Набережній розпочалося ще у 2015 році, коли місцевий ФОП Дехтярьов отримав паспорт-прив’язку на даний торговий павільйон від управління архітектури та містобудвання (від 30 жовтня 2015 р.).

Протягом двох років споруда займала місце на Набережній, але за цей час в міський бюджет не сплачувалося жодних коштів – ніяких договорів про оренду землі не укладалося. Начальник управління містобудування та архітектури Вадим Мездрін у минулому році коментував ситуацію наступним чином:

“Порядок денний формує комісія з демонтажу. Наше управління ніяких дозвільних документів не видавало”.

Відповідно у міській раді почали розглядати питання щодо проведення демонтажу. Так, 17 вересня 2018 року, на комісії з демонтажу тимчасових споруд була підтримана ініціатива проведення зносу даної тимчасової споруди на Набережній. Підставою слугував скасований ще у 2016 році паспорт-прив’язки.

Втім ідея лише залишилися ідеєю. Нещодавно виявилось, що дозвіл на будівництво павільйону залишився чинним, а відтак підприємець активно почав проводити ремонтні роботи.

Начальник спеціалізованої інспекції Андрій Максюта повідомив, що причин для відмови у проведенні земляних робіт на даний момент не існує:

«Роботи проводяться на основі технічних умов. У нас (Спецінспекції) був узятий дозвіл на проведення земляних робіт. Я особисто звертався до управління архітектури та містобудування, де мені підтвердили, що паспорт-прив-язки таки видавався і його на сьогоднішній день не скасовано. Як Ви знаєте, об’єкт було збудовано ще раніше – каркас стоїть декілька років. Його просто “обшили” і провели воду».

До того ж, питання актуальне в умовах ініціативи проведення реконструкції Набережної. У червні 2018 року член профільної комісії, архітектор Володимир Рак зазначав, що на заваді підготовки технічного завдання стоїть низка факторів, серед яких, виділення земельних ділянок на прибережній зоні під зaбудову.

Отже, документ, який ніби був скасований, виявився чинним, а це означає, що ніяких заборон для подальшого спорудження павільйону немає. Ось, як місце виглядає сьогодні:

Імовірно, реконструкція Набережної для містян розпочнеться зі встановлення нового “кавового МАФу” в рекреаційній зоні.

Показати більше

Схожі статті