Політика

Нормативно-грошову оцінку земель будуть вивчати

Про це стало відомо сьогодні, 19 березня, на засіданні п’ятнадцятої сесії міської ради міста Кропивницького сьомого скликання.

Голова фракції ВО “Батьківщина” в міській раді Олександр Цертій звернувся до присутніх із закликом більш детально розібратися й вивчити питання нормативно-грошової оцінки земель міста Кропивницького. Депутат розповів про перебіг вчорашнього засідання бюджетної комісії, на якій розглядався проект рішення (розроблений Цертієм О.М.) щодо скасування рішення міської ради «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Кропивницького Кіровоградської області», адже в результаті його прийняття, орендна плата для землекористувачів, орендарів землі, підприємців зросла в рази.

Але членами планово-бюджетної комісії проект рішення підтриманий так і не був.

З трибуни сесійного залу Олександр Цертій зазначив наступне:

“Представники нинішньої більшості (“Наш край”, “Опозиційний блок”, “Рідне місто”, “УКРОП”) не погодили документ про скасування нормативної грошової оцінки . Тому я прекрасно розумію, що зараз в сесійній залі просто відсутні голоси на його підтримку. Я почув пропозицію міського голови більш детально вивчити ситуацію протягом двох тижнів, тому прийняв рішення перенести його розгляд через вказаний час”

Андрій Райкович відреагував так:

“Проект технічної документації з розробленням нормативно-грошової оцінки земель міста Кропивницького замовлявся міською радою. Він має встановлювати порядок в земельних стосунках. До речі, за прийняття техдокументації, голосували всі політичні сили”.

Депутат Цертій О.М. наголосив, що представники ВО “Батьківщина” жодного голосу за цей проект рішення не дали, що легко перевірити, звернувшись за відповідним протоколом:

До того ж, секретар міськради Андрій Табалов повідомив про новопризначення члена бюджетної комісії Сергія Горбовського (начальника управління торгівлі, представника політичної сили “УКРОП”) у статусі заступника голови планово-бюджетної комісії. Нагадаємо, вчора, на засіданніпостійної комісії міської ради з питань бюджету, податків, фінансів, планування та соціально-економічного розвиткуголова фракції ВО “Батьківщина” Олександр Цертій висловив бажання скласти повноваження заступника голови планово-бюджетної комісії (в знак протесту через звільнення з посади голови бюджетної комісії на останній сесії міськради Ігоря Волкова). На місце І. Волкова було призначено Олега Краснокутського (представник фракції “Наш край”), а на місце О. Цертія – Сергія Горбовського (“УКРОП”). Новопризначені входять до провладної більшості в міській раді.

Показати більше

Схожі статті