Суспільство

На Кіровоградщині овочі подешевшали, алкоголь і тютюн здорожчали

У Кіровоградській області індекс споживчих цін у червні 2021р. порівняно з травнем п.р. становив 99,6%, з початку року – 106,4%. Про це повідомили в Головному управлінні статистики Кіровоградської області.

На споживчому ринку в червні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 1,1%.

Найбільше (на 17,6%) подешевшали яйця. На 6,3–0,8% знизилися ціни на овочі, морозиво, фрукти, шоколад, безалкогольні напої, молоко, продукти переробки зернових, м’ясо птиці, свинину, сало. Водночас на 4,5-0,5% подорожчали інші продукти харчування, оливкова олія, макаронні вироби, соняшникова олія, масло, кисломолочна продукція, яловичина, сири, мед, риба та продукти з риби, рис, кондитерські вироби з цукру.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищились на 0,1%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 0,9%.

Одяг і взуття подешевшали на 1,4%, у т.ч. одяг – на 1,9%, взуття – на 0,8%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,1% відбулося, в основному, за рахунок підвищення цін на утримання та ремонт житла на 3,8%.

Ціни на транспорт зросли на 0,6%, в першу чергу, за рахунок подорожчання проїзду у залізничному пасажирському транспорті на 8,8%.

Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 0,4% відбулося, в основному, через здорожчання послуг санаторно-курортних установ на 7,5%, стоматологічних послуг – на 2,1% та фармацевтичної продукції –
на 0,7%.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *