Вся УкраїнаПолітикаСуспільство

ООН визнали українських моряків військовополоненими

Українських моряків, яких ще минулого року російські силовики затримали в Керченській протоці, офіційно слід вважати військовополоненими.

Про це йдеться у доповіді Управління верховного комісара ООН з прав людини, на яку посилаються журналісти “Української правди”.

“УВКПЛ зауважує, що, керуючись нормами міжнародного гуманітарного права (Ст. 4(А)(1) і 4(А)(4) Третьої Женевської конвенції та ст. 43 і 44 Додаткового протоколу І), 24 затриманих членів екіпажів можна вважати військовополоненими і такими, що знаходяться під захистом Третьої Женевської конвенції. У будь-якому разі вони повинні користуватися статусом військовополоненого доти, поки компетентний трибунал не ухвалить іншого рішення. УВКПЛ нагадує, що з військовополоненими, зокрема, повинні поводитися гуманно, захищати їх від актів насильства чи залякування і надавати їм необхідну медичну допомогу”, – йдеться у документі.

Документ опублікований цього тижня і в ньому викладається ситуація з правами людини в Україні у період з 16 листопада 2018 року до 15 лютого 2019 року. Звіт укладений англійської мовою, але також перекладений українською.

Показати більше

Схожі статті