Політика

ТОВ “Екостайл” у Кропивницькому спростовує всі звинувачення

Сьогодні, 13 березня, відбулася прес-конференція представників ТОВ “Екостайл”, до якості роботи якого у громадськості та посадових осіб встигнуло виникнути багато запитань. Комерційний директор вказаного підприємства Ганна Скічко зауважила, що всі звинувачення на адресу приватної фірми, якою надаються послуги з вивезення твердих побутових відходів та сміття ТОВ “Екостайл”, є безпідставними і такими, що штучно нагнітаються в суспільстві.

Нагадаємо, в січні виникла ситуація, коли сміття з мікрорайонів приватного сектору не забиралося більше тижня. Питання не було проігноровано депутатами на сесії 31 січня: депутатська більшість погодила запит голови фракції ВО “Батьківщина” в міській раді Олександра Цертія,   яким передбачалося забезпечити звіт ТОВ “Екостайлу” та здійснити автоматичне повернення товариством «Екостайл» коштів за послуги, які не були надані юридичним і фізичним особам, або не були надані в повному обсязі, або неналежної якості споживачам відповідно до укладених договорів.

Але ці два пункти були проігноровані представниками ТОВ “Екостайл”. На запитання кореспондента “Прожектора“, чому керівництво підприємства не прибуло до міської ради зі звітом ані під час першої частини сесійного засідання, ані під час другого, але разом з тим окремо провели прес-конференцію 12 лютого, комерційний директор Ганна Скічко відповіла, що таким було рішення керівника компанії.

На прес-конференції також вдалося почути відповідь стосовно повернення ТОВ “Екостайлом” коштів за послуги, які не були надані в повному обсязі або надані неналежної якості споживачам. Начальник юридичного відділу підприємства Андрій Коренчук повідомив, що фірма працює згідно діючого законодавства і укладених договорів. Послуги в січні таки надали (нехай із тривалою затримкою), а тому жодних перерахунків здійснено не буде.

Застосовувати термін “сміттєвий колапс” представники компанії-монополіста вважають недоцільним і неправильним, незважаючи на систематичні збої щодо вчасного вивозу сміття й твердих побутових відходів з мікрорайонів міста.

“Ніякої системної кризи в нас немає”, – запевнила Анна Скічко.

Представники ТОВ “Екостайлу” неодноразово наголошували на явній “заполітизованості” даного питання, але аргументованої відповіді на питання: кому конкретно й навіщо це потрібно – не прозвучало.

Також стало відомо, що графік вивезення сміття з мікрорайонів приватного сектору розроблений і до нього має доступ спецінспекція та окремі ЖЕО.  Розмістити цю інформацію в публічній площині підприємство поки намірів не має.

Натомість начальник юридичного відділу акцентував увагу на системі дегазації, яка вже впроваджена в місті Кропивницькому, а комерційний директор Анна Скічко анонсувала реалізацію масштабного проекту, який буде застосований у всій країні вперше.

Нагадаємо, практично на кожній апаратній нараді міський голова Андрій Райкович звертається до представників ТОВ “Екостайл” із вимогою забезпечити чистоту навколо сміттєвих точок збору та вчасне і якісне надання послуг, наголошуючи, що незабаром монополія вказаного підприємства може закінчитися. Анна Скічко з цього приводу зазначила наступне:

“Начальник спецінспекції чомусь разом з представником прес-служби міської ради впевнено заявляють, що сміття розкидане в радіусі кількох сотень метрів – це пряма вина «Екостайлу». Абсолютно абсурдні заяви. В обов`язки «Екостайлу» не входить прибирання території навколо контейнерів. Це функції двірників комунальних служб і балансоутримувачів території. Ми і так пішли на зустріч, адже наші співробітники прибирають ділянки навколо смітників”.

Чи буде заслухано звіт ТОВ “Екостайлу” на найближчій сесії міської ради Кропивницького (яка відбудеться 19 березня) остаточно невідомо, адже як і в попередні рази, рішення прийматиметься керівництвом компанії, котра є приватною  тобто прямо непідзвітною міській владі. В одному із пунктів депутатського запиту, який був розроблений депутатом Цертієм О.М. і погоджений на сесії, зазначалося:

Доручити Управлінню ЖКГ і департаменту економіки негайно розпочати пошук компаній, які можуть надавати альтернативні послуги з вивезення сміття в місті Кропивницькому для створення конкуренції. Також вивчити можливість створення комунального підприємства. Інформації відносно цього донести до депутатів через постійні депутатські комісії

Контроль за його виконанням покладено на профільного заступника міського голови Олександра Вергуна, але станом на шосте березня, в даному напрямку поки не було вжито ніяких заходів.

Показати більше

Схожі статті