Політика

Жителів Кропивницького залишили без скверу із лавочками, доріжками та освітленням

У жителів густонаселених районів Жадова, Попова та Пацаєва відібрали величезний красивий сквер, який міг би бути по вул. Ю.Коваленка на місці пустиря біля “Фокстроту”.

Відомо, що міський голова Кропивницького Андрій Райкович дотримався своєї обіцянки висадити цієї весни 265 дерев на честь річниці заснування міста.

Посадка дерев була запланована на вище вказаній ділянці.Так, підготовчі роботи уже розпочались і закупили 265 великих 3-метрових лип.

“Аж тут об’явився депутат Александр Рокожица, який сказав:  – Це моя ділянка, ніякого скверу тут не буде. Я тут шось побудую (наприклад, автомийку). Землю йому виділили ще попередники.  Міський голова бідкається, а адміністрація розводить руками: нічого змінити неможливо. Бо рішення було прийняте на сесії міської ради. Тепер в міськвиконкомі всі плачуть, а Рокожиця сміється. А липи десь же треба садити. Хотіли також посадити на ділянці біля ДЮЦ, 4-ї школи, “колізея” – там де вздовж берега Інгулу тягнуться туї. Поки ви в шоці, скажу заодно, що ця вся ділянка теж виявилася віддана під забудову – там уже державні акти на землю (заборона будуватися за 25 м від водойм мудакам не писана)”, – повідомляє адміністратор спільноти та голова ГО “Озеленення Кропивницький” Надія Паливода.

За інформацією пані Надії, придбані липи розділили на три ділянки, і будуть 13-го (субота) і 19-го (п’ятниця) квітня висаджуватися в трьох різних місцях:

1) берег озера Копань на Ковалівці біля 20-ї школи;
2) вздовж вулиці Кропивницького;
3) на пустих прогалинах скверу Павліка Морозова (за квартал від пам’ятника “Катюші” біля аеропорту).

“А ЯКИЙ БИ МІГ БУТИ СКВЕР ПО ВУЛ.ЮРІЯ КОВАЛЕНКА. З ЛАВОЧКАМИ, ДОРІЖКАМИ, З ОСВІТЛЕННЯМ. СЛОВОМ, ВИБОРИ НЕ ЗА ГОРАМИ, ВИ Ж ДИВІТЬСЯ УВАЖНІШЕ, КОГО ВИ В ДЕПУТАТИ ОБИРАЄТЕ. БО ОТАК ВИБЕРЕШ ОДНОГО ЖЛОБА – І 50 ТИСЯЧ ЖИТЕЛІВ МІСТА ЗАЛИШАТЬСЯ БЕЗ ЗЕЛЕНОЇ ЗОНИ”, – ІЗ СУМОМ ДОДАЄ НАДІЯ ПАЛИВОДА.

Показати більше

Схожі статті