Політика

Блок Петра Порошенка: “видають по 500 гривень, а обіцяли по тисячі”.

У приміщенні на першому поверсі по вулиці Тараса Карпи, 76, де також на 4 і 5 поверсі знаходиться управління Лісового господарства, а на інших поверхах розташовані офіси, сьогодні проходив прийом «волонтерів» Петра Порошенка. 

Кілька десятків осіб тривалий час пообіді стояли у черзі, аби потрапити до будівлі.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “Без купюр”.

На запитання кореспондента, з приводу чого зібрання, один з учасників черги сказав, що «йде передвиборна кампанія і тут відбувається видача зарплати». На запитання, чиєї саме кампанії, чоловік відзначив, що Петра Порошенка.

На подальші запитання громадяни відповідали неохоче. Деякі, помітивши зйомку, почали вимагати видалити з телефона відео. На пояснення, що будь-який громадянин може безперешкодно знімати у публічному місці, не реагували.

Розговорився лиш чоловік, який представився учасником агіткампанії. Сказав, що працює на волонтерських засадах, а тут нині на прийомі заслуховують питання громадян, їхні проблеми. Про гроші, за його словами, не йдеться.

«Уже людей прийняли, ще восени. Вже всі місця забиті. А тут приймають людей, їхні питання тощо. Про гроші – то чутки. А взагалі ми усім раді, приймаємо з широкими обіймами», – сказав під запис диктофону чоловік.

Але згодом повернувся у супроводі чоловіка, котрий представився охоронцем, і почав вимагати або надати посвідчення, або зупинити зйомку. На зауваження, що ми знаходимось на вулиці, в громадському місці й в принципі не зобов’язані йому щось пояснювати, не реагував, погрожував забрати телефон. Відступив лише після того, як почув, що на місце можна викликати поліцію.

Одна з громадянок, яка прийшла пізніше, показала картку волонтера. На ній так і вказано – «Посвідчення волонтера #Порошенка». На запитання, як отримати таку картку, люди розповідали, що після попередньої реєстрації їм надіслали такі посвідчення поштою.

Інша жінка, яка пішла з черги, також під запис диктофону сказала, що «видають по 500 гривень. Але обіцяли по тисячі. Але сьогодні 3-й блок не працює, видають лише 1-му, 2-му й 4-му блоку. Три години даремно стояли».

«Без купюр» готує запит до обласного управління з питанням стосовно права власності приміщення на першому поверсі. Водночас у прес-службі відомства відзначили, що використовують лише 4 і 5 поверх будівлі.

За коментарем ми спробували звернутися до Штабу Порошенка, втім телефони, вказані на сайті обласної організації БПП, не відповідають. Натомість вдалося поспілкуватися з Олександром Беззубовим, котрий представився керівником волонтерської ініціативи на підтримку Порошенка. Як він сам пояснив, близько сотні людей на волонтерських засадах вирішили дослідити громадську думку на предмет задоволеності змінами, які провадить керівництво держави й Президент. За його словами, до партії вони офіційно стосунку не мають.

«Це люди, які вбачають розвиток країни лише в напрямку Європи, а серед тих кандидатів, які зараз є, єдиний, хто реально працює в цьому напрямку, це Порошенко. Тому не зважаючи на всілякі партійні обмеження, ми об’єднуємося і робимо все своїми силами. Треба було змалювати картину, чи дійсно усе так погано, як нам кажуть. Тобто, попитати серед свої друзів, знайомих. Це те, що роблять волонтери і відгуки достатньо позитивні. Подібні групи є і в інших містах», –розповів волонтер.

На запитання щодо використання карток із фірмовими кольорами БПП, координатор ініціативи сказав, що це їхнє самовільне рішення.

«Ми побачили хештеги, які використовують у Фейсбуці Порошенка та й взяли собі. Поки що ніхто з претензіями не звертався. Думаємо і так далі використовуватимемо», – пояснив Олександр Беззубов.

Ми також поцікавились, що малось на увазі під 3-м блоком, про який нам розповіла жінка.

«Людей багато, вже понад півтори тисячі і їх треба координувати. Тому так організували, поділили по блокам, враховуючи місце проживання і таке інше. Знаєте, як козаки передавали інформацію? Гетьман полковникам, полковники – сотникам. От таким чином, по ланцюжку і ми», – пояснив чоловік.

На запитання, чи тій жінці, яка розповіла, що по 3-му блоку сьогодні виплати не видавали, будуть відшкодування, Олександр Беззубов заперечив – мовляв, це невдоволені.

«Є люди, які думали, що буде винагорода. Ті, хто сьогодні прийшов за грошима, а не інформацією аналітичною, образився і пішов. Ну, таке теж буває, це життя», – зазначив Беззубов.

Він також напоягає, що йдеться саме про волонтерську ініціативу. Щодо офісу, то за словами головного волонтера, він уклав договір оренди з особою, у власності якої знаходиться вказане приміщення.

Як нещодавно повідомляла ТСН, журналісти під прикриттям зняли сюжет про “волонтерів”, які працюють в багатьох областях України агітаторами Порошенка.

Посилання на відео:

Показати більше

Схожі статті