Суспільство

На Кіровоградщині аудитори знайшли порушень майже 13,5 мільйонів гривень

Аудитори Кіровоградщини протягом січня-жовтня 2019 року забезпечили відшкодування втрат на суму майже 13,5 млн грн.

За результатами проведених заходів державного фінансового контролю фахівці Держаудитслужби в Кіровоградській області впродовж січня-жовтня поточного року виявили втрат матеріальних і фінансових ресурсів на загальну суму 37,5 млн грн.

Завдяки діям аудиторів забезпечено відшкодування втрат на суму майже 13,5 млн грн.

За вчинені фінансові порушення 70 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 26 – до дисциплінарної та матеріальної, 1 посадову особу звільнено із займаної посади.

До установ, у яких виявлено порушення, застосовано 21 захід впливу: у 9 випадках зупинено операції з бюджетними коштами, у 2 – зменшено бюджетні асигнування, у 10 – попереджено про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою щодо усунення порушення на суму понад 9,4 млн грн.

За результатами проведених заходів державного фінансового контролю керівники місцевих органів влади і місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій прийняли 48 управлінських рішень та врахували 69 пропозицій за підсумками державних фінансових аудитів.

На розгляд правоохоронним органам передано 12 матеріалів заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато 3 досудові розслідування.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *