Аналітика / БлогиПолітика

Новий торгівельний центр у Кропивницькому: бути чи ні?

Заявник просить змінити цільове призначення для земельної ділянки. Думки мешканців неоднозначні. А як Ви ставитесь до такої ініціативи?

Свого часу заявник отримав дозвіл на будівництво багатоповерхового будинку по вулиці Кропивницького (біля будинку №7, корпус 1). Але у зв’язку з економічною кризою в кінці 2000-х років спорудження нової будівлі в повному обсязі так і не відбулося. Відтак, представники ТОВ “СКАНДИНАВІАН ХАУС” звернулися до міської влади із проханням змінити цільове призначення даної земельної ділянки для будівництва торгового центру.

Думки місцевих жителів з цього приводу різняться: з одного боку містяни скаржаться на те, що на території будівництва постійно знаходяться безхатьки й безпритульні собаки, а тому вважають за краще розпочати вже будь-які ремонтні роботи, а з іншого – люди побоюються проблем із водовідведенням, адже ряд прилеглих будинків користуються однією системою (житлові будинки розміщуються в низині). На їх переконання, дане питання має бути враховане при плануванні нового будівництва. На цьому також наголошує депутат із даного виборчого округу Сергій Бойко. 

В порядку денному на 16 січня 2019 року комісії з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища знову з’явився документ про зміну цільового призначення вказаної земельної ділянки для будівництва ТРЦ. Але члени комісії так і не дійшли до його розгляду під час засідання.

Скоріш за все, питання розглядатиметься на наступному засіданні земельної комісії або сесії міської ради міста Кропивницького. Чи буде воно врегульовано належним чином із урахуванням думки місцевих жителів і чи не суперечитиме висновкам містобудівної ради, дізнаємося невдовзі.

Показати більше

Схожі статті