Політика

Президентські перегони: за кого проголосували б кропивничани

Директор соціологічної служби «Рейтинг» Любомиром Мисківом під час візиту до Кропивницькогобуло презентовано результати масштабного соціологічного опитування, проведеного у листопаді – грудні 2018 року в Кіровоградський області, яке здійснювалося в рамках загальноукраїнського проекту «Портрети регіонів».

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “Прожектор“.

Під час зустрічі стало відомо про найважливіші проблеми громадян України, загальні настрої та очікування мешканців області, оцінку роботи центральної та місцевої влади, очікування від президентських виборів та зокрема про електоральні вподобання кропивничан і жителів Кіровоградської області загалом.
Отже, якби вибори Президента України відбулися наступного тижня, то жителі Кіровоградщини надали б перевагу кандидатурі Юлії Тимошенко. Другу сходинку з відчутним відривом посідає Володимир Зеленський. Третє місце – за Петром Порошенком. Ось як це виглядає у відсотковому відношенні:

Серед опитаних репостендів найбільше вірять у перемогу свого кандидата прихильники Юлії Тимошенко:

При чому віра в перемогу чинного президента України Петра Порошенка, в порівнянні з минулим роком, знизилася на 8%, а Юлії Тимошенко – навпаки зросла на 17%.

Антирейтинг очолює Петро Порошенко, а замикає Олександр Шевченко.

Не оминули увагою і парламентські вибори. За дослідженнями соціологічної групи “Рейтинг”, якби парламентські вибори проводилися наступного тижня, то переважна більшість мешканців Кропивницького та Кіровоградської області проголосувала б за політичну силу ВО “Батьківщина”. Як і в президентських рейтингах, друге й третє місце займають “Слуга народу” Володимира Зеленського та “БПП Солідарність” Петра Порошенка відповідно.

Заступник директора соціологічної служби «Рейтинг» Любомир Мисків повідомив, що в кожній області в рамках проекту було опитано 1600  громадян. Проект “Портрети регіонів” охоплює всю Україну.

Показати більше

Схожі статті