ПолітикаСуспільство

Фейкова інформація проти представника громади у Кропивницькому

Останнім часом проти голови квартального комітету розповсюджується фейкова інформація.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на Прожектор.

Сьогодні, 15 листопада, до нашої редакції звернулася голова квартального комітету №25 Саленко Лариса Іванівна з проханням висвітлити її звернення до мешканців мікрорайону Новомиколаївка, у зв’язку з тим, що останнім часом проти неї розповсюджується фейкова неправдива інформація.

Варто зазначити, що відповідно до діючого законодавства, основними завданнямиквартального комітету є створення умов та залучення жителів квартального комітету до участі у вирішенні питань місцевого значення в межах Конституції і законів України, задоволення соціальних, культурних, побутових та інших потреб жителів шляхом сприяння у наданні їм відповідних послуг та участь у реалізації соціально-економічного, культурного розвитку й благоустрою відповідної території.

Все це здійснюється головою квартального комітету виключно на громадських засадах. За словами Лариси Іванівни, роботи в неї вистачає і вона постійно намагається діяти на благо громади. Яскраве підтвердження вищесказаного – вирішення проблем із освітленням по вулицях Мічуріна, Братиславській, Тютюшкіна. Саленко Л.І. активно співпрацює із Спецінспецією, переймається низкою питань, серед яких грейдерування території, вчасний вивіз сміття, видача відповідних довідок для отримання фінансової допомоги для хворих людей тощо. Вона є посередником між громадою та владою, а більш точніше, до Саленко Л.І. зі своїми проблемами звертаються мешканці, жінка фіксує скарги, формує пропозиції і повідомляє про це депутату, який закріплений за даним округом.

Її діяльність вітають місцеві жителі. Але нещодавно в мікрорайоні Новомиколаївка почали ходити чутки, що начебто діюча голова квартального комітету збирається складати свої повноваження і припиняти громадську роботу. З’явилася інформація, що хтось збирає підписи для того, щоб переобрати Ларису Іванівну через її проблеми зі здоров’ям.

Саленко Л.І. стверджує, що це не що інше, як маніпуляція та дезіонформація, яку розповсюджують невідомі особи.

З метою заспокоїти жителів вулиці Ціолковського, Семена Тютюшкіна, Осипенка, Новослобідської, Подолінчука, провулку Братиславського, провулку Залізничного, вулиці Котляревського та Лісопаркова, вона вирішила звернутися до них із наступними словами:

«Хочу довести до відому усіх жителів мікрорайону Новомиколаївка, де я є головою квартального комітету: не зважайте на різного роду чутки й неправдиву інформацію, яка час від часу лунає в мою адресу від незрозумілих джерел та осіб. Кому це потрібно і які в них мотиви мені не відомо. Можу лише заспокоїти та запевнити громаду в тому, що я працювала, працюю і буду працювати для покращення рівня благоустрою та розвитку міста Кропивницького й надалі. Прошу не звертати жодної уваги на дезінформацію»

Нагадаємо, вчора, 14 листопада, у Кропивницькому відбулася прес-конференція на тему “Громадська активність під прицілом”, де активно обговорювалася проблема тиску, дискредитації, маніпуляції та дезінформації стосовно роботи громадських діячів та активістів. Приклад Лариси Іванівни Саленко – яскраве підтвердження актуальності поставленого питання.

Показати більше

Схожі статті