Політика

“Бюджет громади” обговорювали на сесії в міській раді

Депутат переконаний, що побажання містян щодо бюджету на 2019 рік мають бути в пріоритеті для міської влади та виконавчих органів.

6 листопада відбулася тринадцята сесія міської ради міста Кропивницького сьомого скликання. Традиційно на розгляд виносилися різноманітні проекти рішень, ініціативи, розглядалися кадрові питання.

Разом з тим, до депутатського корпусу із промовою звернувся депутат міської ради, керівник фракції ВО «Батьківщина» в міській раді Олександр Цертій для того, щоб проінформувати колег про «наметову акцію» на вулицях Кропивницького, пояснити її суть, головну мету та закцентувати увагу посадовців на важливості участі територіальної громади в роботі над бюджетом на наступний рік.

«Хочу повідомити, що команда Всеукраїнське Об’єднання «Батьківщина» розпочала новий проект під назвою «Бюджет громади». Мова йде про ініціативу, головна ціль якої полягає у тому, щоб почути кожного мешканця нашого міста і врахувати його пропозиції щодо головного фінансового документа Кропивницького, тобто бюджету на 2019 рік. Ми хочемо, аби саме територіальна громада визначила найактуальніші та найбільш нагальні питання й проблеми, які вони хотіли б вирішити на своїй території вже в наступному 2019-му році. Це стосується майже всіх сфер нашого з вами життя: соціальної сфери, гуманітарної, житлово-комунальної, благоустрою, дорожнього господарства тощо. Саме для цього на всіх мікрорайонах обласного центру почергово будуть розміщені намети, де мешканці зможуть надати свої пропозиції та висловити побажання до «Бюджету-2019». Ми, зі свого боку, цю інформацію обробимо, систематизуємо і винесемо на широке обговорення – на «круглий стіл», куди обов’язково запросимо всіх депутатів міської ради і представників виконавчих органів для того, щоб зробити відповідні напрацювання і врахувати ці пропозиції».

За словами депутата, це дасть змогу визначити, на які проблеми слід реагувати в першу чергу і, відповідно, виділяти кошти для їх вирішення.

Олександр Цертій закликав не бути байдужими увесь депутатський корпус:

«Я дуже прошу всіх колег долучатись до цієї ініціативи, адже інформація, яку ми отримаємо, буде надзвичайно корисною. Вона красномовно засвідчить, що ж насправді турбує наших містян. Дякую».

Отже, даною ініціативою передбачається посилити роль територіальної громади в процесі прийняття проекту бюджету на 2019 рік. Поки документ ще не прийнятий, є змога його доповнити пропозиціями місцевих жителів. Як поставляться до цього депутати – побачимо…

Показати більше

Схожі статті