Політика

Скільки отримує в міській раді Кропивницького управління освіти

Активісти з громадської організації «Батьківська рада Кропивницького» отримали інформацію про зарплатню посадовців управління освіти.

Про це інформує “Моє місто” з посиланням на “Без купюр“.

Як розповіла у коментарі «Без купюр» заступниця голови ГО «Батьківська рада» Євгенія Захарченко, спрямувати відповідний запит до міськради вирішила, аби порівняти співмірність зарплатні результатам роботи управління.

«Хотілося співставити коефіцієнт корисної дії цього чудового управління і витрати, які несе громада на їхнє утримання. З огляду на постійні недоліки управління, хотілося б дізнатися, скільки це коштує. Через управління проходить близько мільярда бюджетних коштів. Зрозуміло, що ота зарплата співмірна їхньому навантаженню. Але в нас є питання і до якості їхньої роботи, яка нас не завжди влаштовує», – пояснює активістка.

«Вони (посадовці – авт.) постійно показують громаді, що окрім мітингу ми не можемо на них вплинути, адже перед тим, як мітингувати, ми постійно ходимо до них, пишемо запити, надаємо пропозиції. Уже, коли нас не чують, і ми вимушені йти на мітинг, вони ображаються на нас і щось роблять. Тобто, зворотного зв’язку у нас нема», – констатує Євгенія Захарченко.

Як ідеться у відповіді управління освіти, зарплатня посадовців коливається від 9,8 тис грн. до 26-27 тис грн. (у керівного складу). Преміювання управлінців здійснювалося минулоріч в березні – від 500 до 1000 грн, жовтні – від 1000 до 2000 грн. У листопаді премію отримав лише заступник начальника, а в грудні додаткові виплати отримали начальник управління – 6800 грн, заступник – 6596 грн, спеціаліст – 1063 грн.

Наразі у наданій відповіді відсутні відомості про зарплати працівників бухгарлерського відділу та витрати на податки й компослуги. Активісти з батьківського об’єднання планують систематизувати ще й ці дані та оприлюднити для громадськості.

Нагадаємо, минулого року активні представники батьківського об’єднання мітингували мерію через провалення закупівлі парт для НУШ, відміну пільги на харчування в садочках дітей учасників АТО.

Показати більше

Схожі статті