Суспільство

У привласненні 3 мільйонів гривень підозрюють підрядника на Кіровоградщині

Керівнику приватного підприємства повідомили про підозру у незаконному заволодіння бюджетними коштами при виконанні підрядних робіт із капітального ремонту дороги в одному із сіл Новоукраїнського району.

За даними слідства, підозрюваний, у 2019-2020 роках уклав з міською радою договір підряду на ремонт дороги. Підприємець, виконуючи підрядні роботи, з корисливих спонукань, з метою заволодіння бюджетними коштами вніс недостовірні відомості щодо фактично виконаних робіт по улаштуванню верхнього шару асфальтобетонного покриття, а також його якості. Результати протиправних дій призвели до завищення вартості робіт об’єкта на загальну суму 2.9 млн грн, що підтверджено висновками судової будівельно – технічної експертизи.

За процесуального керівництва Новоукраїнської окружної прокуратури підприємцю повідомлено про підозру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *