Суспільство

“Кіровоградобленерго” оштрафували за зловживання монопольним становищем

Відповідне рішення прийняла адміністративна колегія Кіровоградського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. Штраф сягає 68 тисяч гривень.

Так, визнано, що приватне акціонерне товариство «Кіровоградобленерго» (м. Кропивницький) вчинило порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбачене пунктом 2 статті 50, частиною 1 статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку розподілу електричної енергії, що призвело до ущемлення інтересів споживачів, а також понесення останніми матеріальних збитків у формі упущеної вигоди через неможливість продавати електричну енергію, вироблену з альтернативних джерел енергії за “зеленим” тарифом, і які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку розподілу електроенергії.

За вчинення вищевказаного порушення на приватне акціонерне товариство «Кіровоградобленерго» накладено штраф у розмірі у розмірі 68 000 гривень.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *