Політика

У Кропивницькому спишуть витрати по об’єкту незавершеного будівництва

Відповідний проект рішення з’явився на офіційному сайті міської ради міста Кропивницького в розділі “проекти рішень виконавчого комітету” сьогодні, 9 квітня.

Документом передбачається надання дозволу на  списання витрат по об’єкту незавершеного будівництва, що ліквідується на вулиці Героїв України, 26, корп. 1.

У довідці, зокрема, зазначається наступне:

Будівництво об´єкта “120-квартирний житловий будинок позиція 13 мікрорайон 102 (2-га черга будівництва, вул. Жадова” було розпочато у 1992 році. Замовником виступав житлово-будівельний кооператив “Ятрань”. Були виконані роботи з будівництва цокольного поверху із залізобетонних конструкцій. У зв´язку відсутності у кооперативу необхідних коштів в 1998 році вищевказаний об´єкт незавершеного будівництва був переданий на баланс управління капітального будівництва міської ради (Акт прийманняпередання від 30 грудня 1998 року).

Так, від 1 червня 2017 року було встановлено, що дані фундаменти не придатні для будівництва житлового будинку та підлягають демонтажу. У 2018 році об´єкт незавершеного будівництва за вказаною адресою був демонтований. Демонтовані будівельні матеріали (залізобетонні конструкції) у зв´язку з жахливим станом визнані непридатними до використання.

Загальна вартість виконаних робіт на об´єкті складає 1 021 442,00 грн.

“Оскільки на прохання мешканців прилеглих будинків змінюється цільове призначення земельної ділянки, де розташований об´єкт незавершеного будівництва пропонуємо ліквідувати об´єкт незавершеного будівництва “Нове будівництво багатоквартирного житлового будинку по вул. Героїв України, 26, корп. 1, м. Кропивницький, 102 мікрорайон, 13 позиція (9,10,11 під’їзди в осях 12-15)” та списати витрати з балансу управління капітального будівництва Міської ради міста Кропивницького” – йдеться у документі. 

Отже, з балансу управління капітального будівництва Міської ради міста Кропивницького планується  здійснити списання витрат за виконані роботи в сумі 1 021 442,00 грн.

Показати більше

Схожі статті