ПолітикаСуспільство

Шість гектар Лісопаркової під забудову: кропивницькі активісти намагаються завадити роздачі землі через суд

ГО “Озеленення Кропиницький” оскаржує рішення міської ради Кропивницького від 11 червня минулого року «Про внесення змін до окремої частини Генерального плану міста (щодо зміни функціонального призначення земельної ділянки по проїзду Підлісному, 2) та Плану зонування цієї території». Мова про 6 гектарів лісу, замість якого ТОВ “Жилен і К” хоче збудувати комплекс таунхаусів – таку собі резиденцію для місцевих “вершків” суспільства, задля якої депутати міськради підтримали зміну цільового призначення цієї ділянки “з території зелених насаджень спеціального призначення” на “зону житлової забудови”.

Про це інформує “Моє Місто” з посиланням на “Без купюр“.

Вчора, 16 січня, в Окружному адміністративному суді Кіровоградської області відбулося друге засідання у справі. На відміну від попереднього засідання, на нього з’явився юрист міської ради. Її інтереси в цьому процесі представляє Євгеній Бардиш. Третю особу, якою в даному випадку насправді виступає найбільш зацікавлена сторона -ТОВ “Жилен і К”, представляв адвокат Дмитро Пушкарьов.

Позивач вказував на порушення при прийнятті цього рішення, серед яких те, що питання було винесено на розгляд сесії “з голосу” депутатом від “Опоблоку” Линченком, а не оприлюднено за 20 днів, як передбачено законодавством. А також на те, що в 2013-ому році на цій та прилеглій ділянках було незаконно знищено 437 дерев – Держекоінспекція визначила збитки у розмірі понад 1 мільйон гривень, а поліція навіть відкривала за цим фактом кримінальне провадження.

Натомість представник міської ради Євгеній Бардиш вважає позов необгрунтованим, оскільки в ньому не вказано, яку шкоду завдано позивачу чи комусь іншому і в якому розмірі, а також громадська організація не представила свій статут, у якому зазначено, чиї інтереси вона представляє.

Суд переніс судове засідання на 10 годину 27 січня, на якому позивач має представити свій статут, а відповідач документи, що надають підстави для будівництва на земельній ділянці.

Нагадаємо, що за інформацією держреєстру співвласниками ТОВ «Желен і К» значаться місцеві підприємці Людмила Жовтобрюх, Микола Романяк, Анатолій Самсонов, а також бенефіціар аграрного холдингу «I&U Group» Сергій Тарасов та Станіслав Рибальченко, який також є офіційним керівником товариства.

ТОВ «Желен і К» має “прописку” на Соборній 20, корпус 4. За згаданою адресою прописалось ще одне підприємство – ТОВ «Пававто-плюс», власником якого є Максим Руденко, племінник депутата Кіровоградської облради від «Опозиційного блоку» Дениса Руденка. Має Максим Руденко і ще одне підприємство – «Макс капітал», зареєстроване в одній квартирі з кредитною спілкою «Капітал-3000», співвласником якої є депутат.

«Опоблоківець» Руденко крім іншого має спільний бізнес зі співвласником «Желен і К» Сергієм Тарасовим, а помічником-консультантом у депутата числився вже знайомий нам депутат міської ради Кропивницького Максим Линченко, який на сесії озвучував питання зміни цільового призначення ділянки по проїзду Підлісному, 2.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *