Суспільство

На Кіровоградщині повернули у держвласність землі, вартістю 7,6 мільйонів гривень

Кіровоградською обласною прокуратурою забезпечено виконання чотирьох судових рішень про повернення у державну власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 7 га, вартістю 7,6 млн грн.

Обласною прокуратурою встановлено, а рішеннями Кіровоградського районного суду підтверджено, факт незаконного отримання фізичними особами чотирьох земельних ділянок.

Мова йде про чотири земельні ділянки сільськогосподарського призначення, які упродовж 2018-2019 років безпідставно набуті громадянами у власність для ведення особистого селянського господарства.

Так, громадяни повторно, всупереч законодавству (кожен громадянин має право лише одноразово безоплатно отримати у власність земельну ділянку по кожному виду використання у межах норм), отримали по 2 землі для ведення особистого селянського господарства, незважаючи на те, що раніше ними уже було використано право на безоплатне отримання землі.

На виконання рішень судів державним реєстратором внесено дані про припинення права оренди до Державного реєстру речових праві на нерухоме майно.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *