Кримінал

Світловодщина: незаконний вилов риби. Завершено розслідування у 8 провадженнях

Світловодський відділ Олександрійської окружної прокуратури Кіровоградської області протидіє незаконному рибному добувному промислу на водних об’єктах підвідомчих територій, в тому числі на тих, які входять до басейну річки Дніпро.

Зокрема, за перше півріччя поточного року скеровано до суду 8 обвинувальних актів стосовно осіб, які займались незаконним виловом риби (ч. 1 ст. 249 КК України). Загальна сума збитків у вказаних кримінальних провадженнях становить майже 400 тис грн.

До прикладу, лише в одному кримінальному провадженні встановлено збитки рибним ресурсам на суму 274тис грн. Обвинуваченого було викрито на незаконному вилові риби у березні поточного року на узбережжі Кам’янського водосховища на території Світловодської міської ОТГ.

У рамках досудового розслідування кримінальних проваджень забезпечено вилучення знарядь незаконного лову та вжиття заходів представницького характеру з метою стягнення з винних осіб шкоди, заподіяної рибним ресурсам держави.

Наразі, у трьох кримінальних провадженнях судом уже  постановлено обвинувальні вироки.

Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *