Політика

На Кіровоградщині суддя оновив автопарк автівкою за понад 2 мільйона гривень

Суддя Знам’янського міськрайонного суду Кіровоградської області Олександр Проценко оновив власний автопарк, придбавши напередодні травневих свят новенький Volkswagen Touareg 2019 року випуску.

Відповідно до опублікованих даних новий транспортний засіб коштував Проценкові 2,06 мільйонів гривень. Судячи з прайсів офіційних дилерів Volkswagen, купив суддя автомобіль в комплектації R-Line 3.0 V6 TDI яка включає в себе дизельний або бензиновий двигун, 8-ступеневу коробку передач, адаптивний круїз-контроль із “Front Assist”, асистент утримання смуги руху “Lane Assist”, легкосплавні диски “Sebring” R19, шкіряний салон Vienna та багато інших «примочок».

За день до офіційного придбання автівки Олександр Проценко подав до реєстру ще одне повідомлення – щодо продажу рухомого майна на суму 800 тисяч гривень.

Орієнтуючись на декларацію судді за 2018 рік, можемо констатувати, що мова йде про Infiniti qx702013 року випуску, яка на момент покупки у 2014 році коштувала понад 600 тис. грн. Таким чином, покористувавшись автомобілем більше, ніж 5 років, судді, очевидно, вдалося виручити на його продажу майже на 200 тисяч більше від витраченої свого часу суми.

Цікаво, що в річній декларації крім всього іншого вказаний й дохід від відчуження рухомого майна на суму 150 тисяч гривень. Однак в декларації судді Проценко за 2017 та 2016 роки крім вже згаданого Infiniti qx70 транспортні засоби відсутні. Тож, яке саме незадеклароване майно було продано суддею минулого року, сказати наразі неможливо.

Загалом, за минулий рік дохід сім’ї знам’янського судді склав 1 мільйон гривень. Крім того задекларовані й заощадження: 385,28 тисяч гривень готівкою та 2,5 тисячі доларів на банківських рахунках. Має родина й трохи нерухомомсті: квартиру на 65,1 мта будинок площею 70,1 му Знам’янці.

Показати більше

Схожі статті