ПолітикаСуспільство

Ділянку, де раніше розташовувався офіс “Артеміди”, продадуть за понад мільйон гривень фірмі депутата райради

Міська рада Кропивницького планує продати ТОВ «Ясинівський хутір» земельну ділянку несільськогосподарського призначення по вулиці В’ячеслава Чорновола, 40/51. При загальній площі землі 1202 квадратних метрів місто отримає 1,08 мільйонів гривень, або ж 897,7 гривень за «квадрат».

Відповідний проект рішення опубліковано на офіційному сайті ради, повідомляє «Центр медіарозслідувань «Прозоро», передає “Моє Місто“.
 
Згідно вище вказаного документу фірма, виконуючи умови договору про оплату авансового внеску за викуп земельної ділянки від 06.11.2019 року, вже сплатила 762,75 тисяч гривень. Тож питання прийняття депутатами остаточного рішення по даній ділянці залишається формальністю. Проектом також передбачено, що ділянка буде використана для будівництва та обслуговування будівель торгівлі. Крім того на території запланованій до продажу вже розташований об’єкт нерухомого майна який належить ТОВ «Ясинівський хутір».

 

Зауважимо, ціна в 897,7 гривень, або 36,7 доларів, за квадратний метр є досить низькою у порівнянні з ринковими цінами землі в центральній частині Кропивницького. Для прикладу за квадратний метр в районі Спортшколи просять 80 доларів. Навіть ділянка на Преображенській, продаж якої депутати погодили у вересні минулого року, коштувала дещо дорожче.

Майбутній власник земельного наділу в самісінькому центрі міста, ТОВ «Ясинівський хутір» належить Любові Стороженко та обраному від БПП «Солідарність» депутату Олександрівської районної ради Дмитрові Мамалату. На двох підприємцям належить ще з півдесятка агрофірм, одна з яких, СТОВ «Агрофірма «Ясенівська», нещодавно програла суд та вимушена буде виплатити 3,8 мільйонів гривень Адвокатському бюро «Дефініція Кушніра». Цікаво й те, що у своїх деклараціях депутат про наявність агробізнесу не згадує.

Показати більше

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *